NOS SportAangepast

Toussaint maakt haar tentamens tussen de zwemraces door

Kira Toussaint stak vier jaar geleden de Atlantische Oceaan over om in de Verenigde Staten te gaan studeren. Ze verdedigt in het zwembad de eer van de Universiteit van Tennessee. Omdat de dochter van Jolanda de Rover (goud op de Spelen van Los Angeles in 1984, 200 meter rugslag) deze week actief is op de WK kortebaan in het Canadese Windsor, maakt ze haar tentamens tussen de races door.

Toussaint zwemt voor de wereldtitel, maar maakt tussendoor haar tentamens

De 22-jarige Toussaint, die inmiddels al een klein beetje een Amerikaans accent heeft, zwemt voor het universiteitsteam. "Ik vind het leuk om met een teamgevoel te zwemmen", aldus de rugspecialiste die uitkomt op de 50, 100 en 200 meter rugslag.

"Dan heb je het gevoel dat je niet iets voor jezelf doet, maar voor iets groters dan jijzelf. En daardoor kun je het beste uit jezelf halen."

"Alles zelf regelen"

De WK in Canada pasten echter moeilijk in de strakke planning. "Omdat dit geen wedstrijd is die je voor de universiteit zwemt, moest ik het allemaal zelf met professoren regelen", zegt Toussaint. "Een van mijn coaches is ook in Windsor en met hem heb ik een tentamen in een kamertje van het hotel gemaakt.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl