De beurs in New York op de ochtend van de winst van Trump
NOS Nieuws

Week van records op de effectenbeurzen

Het was een week van records op de beurzen. De AEX in Amsterdam sloot vandaag op 469,77 punten, de hoogste stand van het jaar.

Beleggers in Nederlandse aandelen bleken gelukkig met het besluit van de Europese Centrale Bank van gisteren. De ECB besloot toen om in afgezwakte vorm door te gaan met het opkopen van obligaties. Ook andere Europese beurzen zagen de koersen oplopen.

Een zwakkere yen hielp mee aan een stijging van de Japanse Nikkei. Die bereikte eveneens een hoogtepunt voor 2016. De lagere wisselkoers is gunstig voor bedrijven die hun waren in het buitenland verkopen.

De Trump Bump

In Amerika was het optimisme op de beurs deze week nog groter. De koersen van zowel de industriële Dow Jones-index, als die van de technologische Nasdaq en de algemenere S&P bereikten een nieuw record.

De Amerikaanse beurzen zijn al langere tijd aan een opmars bezig, sinds duidelijk is dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika wordt. Beleggers zijn enthousiast over zijn plannen om belastingen te verlagen en meer te investeren in infrastructuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl