Kerncentrale in Borssele
NOS Nieuws

Kamp sluit tweede kerncentrale 'na dit kabinet' niet uit

Minister Kamp sluit de bouw van een tweede kerncentrale in Zeeland niet uit. Hij zou daar best over willen nadenken. Maar onder dit kabinet, waarin afspraken met de PvdA zijn gemaakt, is daar geen sprake van.

De VVD-minister sluit niet uit dat een volgend kabinet alsnog de koers wijzigt. "Als ik een energie-agenda tot 2050 zou mogen maken..." Hij wijst erop dat kerncentrales als groot voordeel hebben dat ze geen CO2 uitstoten.

Borssele uitbreiden

Directeur Louter van Urenco zegt vandaag in het FD dat er niet moet worden nagedacht over sluiting van de Nederlandse kerncentrale, maar juist over het tegenovergestelde. "We moeten tijdig nadenken of we niet een tweede kerncentrale moeten neerzetten in Borssele."

Veel mensen staan nu op het standpunt dat de kernenergieproductie in Nederland moet worden afgebouwd, en dat de centrale in Borssele misschien zelfs voortijdig moet worden gesloten.

Het kabinet van VVD en PvdA zit nog tot de verkiezingen in maart. Minister Kamp heeft laten weten dat hij na de verkiezingen uit de politiek wil. Hij wil het rustiger aan gaan doen.

'Een kerncentale stoot geen CO2 uit'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl