Rick Karsdorp, boos en teleurgesteld na de nederlaag

Europees avontuur Feyenoord voorbij na nederlaag

Feyenoord keert na de winter niet terug in de Europa League. Fenerbahçe, dat met twee treffers verschil verslagen moest worden, won in De Kuip met 1-0 en werd zo winnaar van groep A. Manchester United eindigde als tweede na een 2-0 zege op Zorja Loegansk.

Jens Toornstra was gevaarlijk met een kopbal en kort voor rust schoot Tonny Vilhena op de paal, maar verder domineerden de Turken.

Er waren kansen voor Alper Potuk, Jeremain Lens en Moussa Sow. De laatste scoorde met een omhaal na een te korte kopbal van Rick Karsdorp.

Feyenoord-doelman Brad Jones, die voor rust nog enkele knappe reddingen verrichte, had na de pauze weinig om handen. Zijn collega Volkan Demirel echter evenmin, ondanks de ingebrachte aanvallers Bilal Basicikoglu en Michiel Kramer. Een vrije trap van Simon Kjaer, kort voor tijd, ging rakelings naast.

Moussa Sow tekent voor de 0-1
    Moussa Sow zette Fenerbahçe op 0-1
  • ANP
    Moussa Sow maakt op fraaie wijze de 1-0 tegen Feyenoord

United overwintert

Manchester United was door de uitslag in Rotterdam al zeker van de volgende ronde, maar de Engelsen wonnen bij Zorja Loegansk alsnog met 2-0.

De Engelsen domineerden, maar het lukte voor rust maar niet om echt gevaarlijk te worden. In de tweede helft ging dat beter. Henrikh Mkhitaryan brak de ban met een mooie rush en zijn eerste goal voor de Mancunians. Zlatan Ibrahimovic tekende kort voor tijd uit een counter voor de 2-0.