NOS SportAangepast

Kromowidjojo als vijfde naar finale 100 vrij, derde goud Hosszú

Ranomi Kromowidjojo heeft zich bij de WK kortebaan in het Canadese Windsor verzekerd van een finaleplaats op de 100 meter vrij. Ze zette in de halve finales met 52,76 de vijfde tijd neer. Daarmee was ze een fractie langzamer dan eerder op de dag in de series (52,75).

De Australische Brittany Elmslie en de Canadese favoriete Penny Oleksiak, de olympisch kampioene op de 100 vrij, noteerden beiden de beste tijd in de halve finales: 52,19.

Concurrentie

Kromowidjojo krijgt in de eindstrijd ook concurrentie van Rikako Ikee uit Japan, de Canadese Sandrine Mainville, Federica Pellegrini uit Italië, Zhu Menghui uit China en de Russin Veronika Popova.

De finale van de 100 meter vrij wordt donderdagavond gezwommen. De wereldkampioene kortebaan van twee jaar geleden op het koninginnennummer, Femke Heemskerk, ontbreekt in het Canadese 25 meterbad vanwege een lange rustpauze.

Katinka Hosszú

Tweede en derde goud Hosszú

Op de tweede dag van de WK sleepte Katinka Hosszú al haar derde gouden plak in de wacht. Na haar wereldtitel op de 400 meter wisselslag kwamen er nog twee gouden medailles op haar palmares bij, dat nu 38 keer goud op grote toernooien telt: ze won de 200 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag.

De 27-jarige Hongaarse alleskunner had op de 200 vlinder alleen wat te duchten van Kelsi Worrell, die tien minuten eerder goud met de VS had veroverd. Maar ook zij kon niet aan de tijd van Hosszú tippen: 2.02,15 om 2.02,89.

Een uur later was het ook raak op de 100 meter rugslag. De titelverdedigster en olympisch kampioene op deze afstand hield met 55,54 de Canadese Kylie Masse ruim achter zich: 56,24.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl