Arda Turan en Lionel Messi

Turan steelt show bij CL-debuut Cillessen bij Barça

Jasper Cillessen heeft zijn Champions League-debuut bij FC Barcelona met een grote zege afgesloten. In Camp Nou was Barça veel te sterk voor Borussia Mönchengladbach. Het werd 4-0, mede dankzij drie doelpunten van Arda Turan.

Alle wedstrijden in groep C werden gespeeld om des keizers baard. Barcelona was al na vijf wedstrijd groepswinnaar en Gladbach wist dat het na de winterstop in de Europa League speelt.

Hattrick Turan

Niet Lionel Messi, Luis Suárez of Neymar maar Arda Turan werd de grote man van de wedstrijd. Neymar zat helemaal niet in de selectie van Barcelona en Suárez kreeg een plek op de bank.

Messi had in de 16de minuut nog wel de score geopend voor Barcelona, maar in de tweede helft sloeg Turan toe in een tijdsbestek van 17 minuten. De Turkse middenvelder, die door Luis Enrique in de voorhoede werd opgesteld, scoorde in de 50ste, 53ste en 67ste minuut.

Cillessen werd niet echt op de proef gesteld door Gladbach, dat in de Duitse Bundesliga teleurstellend presteert.

Manchester City wint niet van Celtic

De andere wedstrijd in groep C ging tussen Manchester City en Celtic. Dat duel eindigde onbeslist: 1-1. De Schotten kwamen op bezoek in Manchester al in de 4de minuut op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Patrick Roberts.

Maar vier minuten later was het alweer gelijk. Kelechi Iheanacho rondde knap af.