NOS VoetbalAangepast

PSV klaar in Europa na doelpuntloos gelijkspel

PSV is er in zijn laatste groepsduel in de Champions League niet in geslaagd om thuis FK Rostov te verslaan. Het bleef 0-0 en dus gaat niet PSV, maar de Russische club door naar de Europa League.

Door het gelijkspel eindigt PSV op de laatste plaats in groep D, drie punten achter Rostov. Atlético Madrid verloor met 1-0 bij Bayern München, maar was al zeker van de groepswinst.

Eindstand groep D

ClubPunten
Atlético Madrid6-15
Bayern München6-12
FK Rostov6-5
PSV6-2

Voor overwintering volstond voor Rostov een gelijkspel en dat was te zien aan de speelwijze. Bij een aanval van PSV wierpen de Russen een acht man sterke verdedigingsmuur op en daar was geen doorkomen aan. Bart Ramselaar probeerde het om die reden met afstandsschoten: het eerste ging over en het tweede naast.

Zelf gokte Rostov op de counter met voorin de gevaarlijke spitsen Dmitri Poloz en Sardar Azmoun. Echt gevaarlijke tegenstoten bleven uit en Rostovs kansjes kwamen ook voort uit schoten van afstand, van Poloz en van Christian Noboa: het waren afzwaaiers.

Eerste schot op doel

Ook na de pauze slaagde PSV er niet in een oplossing te bedenken voor de defensieve tactiek van Rostov. Na een uur besloot trainer Phillip Cocu Santiago Arias en Oleksandr Zintsjenko van het veld te halen en het met Siem de Jong en Gaston Pereiro te proberen.

  • Pro Shots
    Luuk de Jong legt de bal terug op Steven Bergwijn
  • ANP
    Gaston Pereiro wordt omsingeld door spelers van Rostov
  • Pro Shots
    Hector Moreno is het niet eens met de arbitrage

Niet veel later werd het eerste schot op doel genoteerd, al was dat van Azmoun, die de bal recht op doelman Zoet afvuurde. Steven Bergwijn tekende even later voor het tweede schot tussen de palen en ook zijn pegel ging recht op de doelman af.

Toch nog twee kansen

In de slotfase, toen PSV echt alles op alles ging zetten, kwamen er toch nog twee kansen. Luuk de Jong schoot na een voorzet van de net ingevallen Luciano Narsingh de bal recht op de keeper af. En vijf minuten voor tijd zag Ramselaar zijn schot uit de rebound net voor de lijn weggehaald worden.

Cocu: er stonden zes aanvallers, meer risico kan je niet nemen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl