Novak Djokovic en Boris Becker
NOS SportAangepast

Na drie jaar en zes grandslamtitels breekt Djokovic met Becker

Novak Djokovic en Boris Becker werken niet langer samen. De Servische tennisser heeft op zijn Facebook-pagina de breuk met zijn trainer en zesvoudig grandslamkampioen wereldkundig gemaakt.

"Na drie zeer succesvolle jaren hebben we een punt achter onze samenwerking gezet", meldt Djokovic. "De doelen die we ons gesteld hebben, hebben we ruimschoots gehaald. Ik wil Boris danken voor het teamwork en zijn toewijding."

Goeroe reden breuk?

Over de reden van de breuk doet de Serviër geen mededelingen, maar het zou volgens Bild alles te maken hebben met Djokovic' hang naar goeroe Pepe Imaz. Daardoor werd de invloed van Becker steeds kleiner.

Bovendien zou de Duitser de benadering van Imaz maar niks hebben gevonden en dat leidde tot spanningen tussen de twee. Djokovic doet regelmatig meditatiesessies met Imaz.

Onder leiding van Becker won Djokovic zes grandslamtoernooien en verwees hij Roger Federer en Rafael Nadal naar het tweede plan. Nadat hij dit jaar eindelijk zijn ontbrekende titel op Roland Garros won, kwam de klad erin en ging Andy Murray hem voorbij op de wereldranglijst.

"Mijn plannen zijn er nu op gericht om mijn hoge niveau vast te houden en een nieuw schema en nieuwe doelen voor volgend seizoen te maken. Daarop zijn nu al mijn beslissingen gebaseerd", sluit Djokovic af.

De verklaring van Novak Djokovic op Facebook

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl