Handbalsters na zege op Polen door naar EK-hoofdronde

Handbalsters winnen van Polen op EK

De Nederlandse handbaldames hebben zich op het EK in Zweden hersteld van het verlies tegen Duitsland. Polen werd in Kristianstad overtuigend met 30-21 verslagen.

Net als in de eerste wedstrijd tegen Duitsland (een pijnlijke 30-27 nederlaag) liet Oranje in de eerste helft aanvallend steken vallen. De opponent deed dat echter evenzeer. Bovendien stond de Nederlandse defensie ditmaal als een huis.

En als de Poolsen (vierde op het laatste WK) zich door de muur van armen wurmden, toonde Tess Wester nu wel haar grote klasse. De keepster, die tegen Duitsland niet de beste wedstrijd uit haar leven keepte, haalde een reddingspercentage van liefst 44.

Op stoom

Bij rust was het verschil drie (14-11), maar erna raakte Oranje ook aanvallend op stoom en was het duel snel gespeeld. Liefst negen Nederlandse speelsters maakten twee of meer doelpunten. Lois Abbingh was topscoorster met vijf treffers. Dat gold ook voor Michelle Goos, die al haar vijf schotpogingen in het doel zag verdwijnen.

In het laatste groepsduel wacht Frankrijk, dat Nederland op de Olympische Spelen de weg tot de finale versperde. Nederland is al verzekerd van een plek bij de beste drie in de groep en dus de volgende ronde, ongeacht de uitslag van de wedstrijd tegen Frankrijk.