Marek Hamsik (Napoli) op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Nog zeven ploegen voor vier Champions League-tickets

In de laatste Champions League-wedstrijd voor de winterstop wil PSV vanavond (20.45 uur) afrekenen met Rostov. Overwinteren staat op het spel, maar niet in de Champions League. Die tickets zijn al vergeven aan Atlético Madrid en Bayern München.

In drie van de acht groepen is het nog wel spannend welke clubs er doorgaan in het financieel lucratieve toernooi.

De stand in groep B

In groep B kan er nog van alles gebeuren. De koplopers Napoli en Benfica staan in punten gelijk en maken vanavond in een onderling duel uit wie overwintert in de Champions League. De vorige krachtmeting werd thuis door Napoli gewonnen.

Nummer drie Besiktas volgt op een punt. Bij winst op Dinamo Kiev zijn de Turken zeker van een plaats bij de eerste twee. Bij een gelijkspel is de ploeg afhankelijk van de uitslag in Lissabon.

Marek Hamsik en Dries Mertens na de nederlaag tegen Besiktas

Er bestaat een kans dat er twee ploegen na zes duels op hetzelfde aantal punten staan. Bij de groepsfase in de Champions Leaugue is het onderlinge resultaat dan doorslaggevend. Besiktas heeft ten opzichte van Napoli een beter onderling resultaat, maar over de twee duels tegen Benfica zijn de Portugezen in het voordeel.

Programma dinsdag:

Benfica-Napoli

Dinamo Kiev-Besiktas

De stand in groep G

In groep G moet Kopenhagen winnen van Club Brugge, dat nog puntloos onderaan staat, om FC Porto voorbij te gaan op plaats twee. Het sprookje van Leicester City is in de Premier League inmiddels afgelopen, maar in de Champions League is de ploeg van Claudio Ranieri nog ongeslagen.

Programma woensdag:

Club Brugge-FC Kopenhagen

FC Porto-Leicester City

De stand in groep H

In de laatste groep zit het venijn in de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Sevilla. Wanneer Lyon in eigen huis met meer dan twee doelpunten verschil wint van Sevilla, overwintert de Franse club. Juventus is al door.

Programma woensdag:

Juventus-Dinamo Zagreb

Olympique Lyon-Sevilla

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl