psv
NOS VoetbalAangepast

'Het wordt een ontzettend lastige avond voor PSV'

PSV moet dinsdagavond in de Champions League een beroep doen op zijn creativiteit tegen het stugge FK Rostov. Maar juist daar ontbreekt het momenteel aan bij de moeilijk scorende ploeg van Phillip Cocu, en dat op de dag dat 'Mister PSV' Willy van der Kuijlen 70 jaar is geworden.

Volgens journalist Rik Elfrink, al jarenlang een volger van PSV namens het Eindhovens Dagblad en het Algemeen Dagblad, is er vanavond een belangrijke rol weggelegd voor de jonge generatie.

"Het wordt een ontzettend lastige avond voor PSV tegen een verdedigend ingestelde tegenstander. Spelers als Bart Ramselaar of Oleksandr Zintsjenko gaan de doorslag geven, want verder heeft PSV weinig creativiteit in huis", benadrukt Elfrink. "Die twee zijn nog jong, maar zij zijn op dit moment wel de mannen in vorm."

"Je ziet nu ook dat een goede Andrés Guardado wordt gemist, vooral zoals hij vorig seizoen speelde. Hij kan anderen echt beter laten spelen."

Gif Guardado, dynamiek Van Ginkel

"PSV mist op dit moment sowieso iemand op het middenveld met het gif van Guardado. Het is nu allemaal te braaf, er wordt te makkelijk en te snel voor een 'tikkie breed' gekozen. Dat heeft ook met zelfvertrouwen te maken. En ze missen ook de dynamiek van iemand als Marco van Ginkel, die ook nog een paar doelpunten maakte", aldus Elfrink.

Afgelopen zaterdag kreeg het vertrouwen van de ploeg van Cocu weer een knauw na het bloedeloze gelijkspel tegen Roda JC (0-0). "PSV verloor dit seizoen in de competitie pas één keer en in principe is het verdedigend best solide bij PSV, maar de ploeg speelt geen aantrekkelijk voetbal."

Het is nog niet het seizoen van Andrés Guardado bij PSV. De Mexicaan is momenteel geblesseerd

Dat zal PSV vanavond tegen de huidige nummer zeven uit Rusland een zorg zijn, als er maar wordt gewonnen. "En mocht dat niet lukken, dan heeft de club al twee van de drie doelstellingen dit jaar niet weten te behalen", aldus Elfrink, doelend op de eerdere uitschakeling in het bekertoernooi tegen Sparta.

Positie Cocu?

De PSV-clubwatcher verwacht echter niet dat er bij een eliminatie tegen Rostov direct enorme onrust in Eindhoven ontstaat. "Dat gebeurt, denk ik, pas als PSV komende zaterdag thuis van Go Ahead Eagles zou verliezen. Dan komt de positie van Cocu misschien ook wel onder onder druk te staan."

PSV heeft scenario's klaarliggen voor alles-of-niets-duel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl