De ingang van de Trump Tower
NOS Nieuws

New York kan beveiliging Trump niet betalen

De stad New York wordt behoorlijk op kosten gejaagd door de verkiezing van Donald Trump. Het beveiligen van de aankomend president is zo duur, dat de stad de federale regering heeft gevraagd om bij te springen met 35 miljoen dollar, omgerekend ruim 32 miljoen euro.

Beveiliging is vooral nodig bij de Trump Tower, het zakelijk hoofdkwartier waar de vastgoedmagnaat veel tijd doorbrengt. Zwaarbewapende agenten beveiligen de wolkenkrabber in Manhattan al sinds juli, toen duidelijk werd dat hij namens de Republikeinse partij zou meedoen aan de presidentsverkiezingen.

Toen hij de verkiezingen vorige maand won, nam de plaatselijke politie nog meer veiligheidsmaatregelen. Zo houden nu ook agenten in burger een oogje in het zeil bij de Trump Tower.

Uitwonende kinderen

Burgemeester Bill de Blasio verwacht dat de federale overheid de stad zal helpen met de gevraagde miljoenen. De stad zou eerder ook een vergoeding hebben gekregen voor andere beveiligingsoperaties. New York wil geld voor de periode tussen 8 november en 20 januari, de dag dat Trump wordt geïnstalleerd als president. Ook zou er voor de periode daarna een regeling moeten komen voor de beveiliging van de wolkenkrabber.

Eerder werden de kosten voor het bewaken van Trump en zijn familie in totaal geschat op ongeveer 1 miljard dollar. Wettelijk is geregeld dat de Secret Service zowel de president als zijn gezin en zijn uitwonende kinderen en hun gezinnen moet beveiligen. Die vier kinderen wonen ook allemaal in New York.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl