Maurits Hendriks
NOS SportAangepast

De sport van maandag bij de NOS

Het is een spannende dag voor de Nederlandse zwemsport. Hoe staat de ploeg er aan de vooravond van de WK kortebaan voor? En nog belangrijker: hoeveel geld krijgt het zwemmen vandaag toebedeeld door NOC*NSF?

Sportkoepel NOC*NSF maakt op Papendal de verdeling van de topsportgelden bekend op weg naar de Olympische Spelen van Tokio 2020. Chef de mission Maurits Hendriks hanteert al tijden het credo: wie niet presteert, krijgt geen of minder ondersteuning. Een reportage daarover is te zien in het Sportjournaal en op NOS.nl.

Meetmoment

De zwemmers werden de afgelopen vier jaar samen met zeilen financieel het ruimst bedeeld, maar kwamen op de langebaan zonder medaille terug uit Rio. De bezem ging door de bestuurlijke en technische staf. De WK kortebaan in het Canadese Windsor, die dinsdag beginnen, vormen het eerste meetmoment op weg naar Tokio.

Alles of niets voor PSV

PSV moet dinsdagavond in zijn laatste groepsduel in de Champions League winnen van FK Rostov om door te gaan naar de Europa League. Lukt dat niet, dan is het Europese seizoen voor de Eindhovenaren voorbij.

Phillip Cocu

In aanloop naar die wedstrijd traint de selectie vandaag en is er een persconferentie. Beelden daarvan zitten in het Sportjournaal en komen op NOS.nl.

Blatter

Om 15.00 uur maakt het internationaal sporttribunaal CAS zijn vonnis over de schorsing van Sepp Blatter bekend, direct terug te lezen op NOS.nl. De oud-voorzitter van de FIFA is voor zes jaar geschorst door de wereldvoetbalbond. Die straf vocht hij aan.

Blatter zei na een hoorzitting dat hij zich zou neerleggen bij het vonnis van het CAS. De Zwitser is gestraft voor een dubieuze betaling in 2011 van 1,8 miljoen euro aan Michel Platini. Volgens hem een nagekomen bedrag voor werkzaamheden van de Fransman.

Sportforum

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken zijn voetbalanalist Fons Groenendijk, AD-journalist Hans Klippus en sportmarketeer Bob van Oosterhout te gast.

Uitzendingen

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl