NOS NieuwsAangepast

Oeps! Ineens 250 mensen bij open training van Tom Dumoulin

Oeps! 250 mensen bij training Dumoulin

Afgelopen donderdag bedacht Tom Dumoulin een ludieke actie: laat ik een open training in de Limburgse heuvels organiseren voor enthousiastelingen. "We verzamelen om 11.00 uur in Maastricht. Iedereen is welkom, houd er alleen rekening mee dat je de groep bij moet kunnen houden", schreef hij op Facebook.

Hij had alleen niet verwacht dat er zó veel enthousiastelingen zouden zijn. Het waren er meer dan 250. De enorme groep begon samen aan de rit van zo'n 60 kilometer en hield een snelheid aan van 28 kilometer per uur. De groep kwam dan ook niet in zijn geheel terug. Ongeveer zestig fietsers hielden Dumoulin bij door de heuvels en kwamen samen met hem 'over de finish'.

De enorme groep bij de start liet de Limburgse politie aanvankelijk nogal schrikken. "Bij de start was het iets drukker dan verwacht, maar we hebben geen extra agenten in hoeven zetten", laat een woordvoerder van de politie in Limburg weten.

Ook Dumoulin krabde zich even achter de oren en liet na afloop weten dat er misschien meer maatregelen genomen hadden moeten worden om gevaarlijke situaties te voorkomen, meldt 1limburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl