Handbalsters beginnen EK met pijnlijke nederlaag

De Nederlandse handbalsters zijn het EK in Zweden begonnen met een pijnlijke nederlaag. Duitsland bleek voor de formatie van de nieuwbakken bondscoach Helle Thomsen in Kristianstad met 30-27 te sterk.

EK handbal: Oranje begint met pijnlijke nedelaag tegen Duitsen

Duitsland is al decennialang een subtopper in Europa, met af en toe een uitschieter naar boven. Zo werd in 1993 de wereldtitel veroverd. De laatste jaren is Oranje de oosterbuur voorbijgestreefd, maar een makkie werd de wedstrijd allerminst.

Oranje nam weliswaar vroeg in de wedstrijd een 8-4 voorsprong, maar de Duitsen hadden dat gaatje bij de rust al bijna gedicht: 14-13. En ook in de tweede helft werd een marge van vier punten verspeeld. Sterker nog: Duitsland kwam met 22-20 voor.

Van kwaad tot erger

Vervolgens ging het van kwaad tot erger. Nederland, dat Kelly Dulfer kwijtraakte met een rode kaart, speelde veel te slordig en liet zich keer op keer verrassen door de Duitsers hoekspeelsters. In de slotfase kwam Nederland er niet meer aan te pas.

Estevana Polman en Angela Malenstein verbijten de teleurstelling na de nederlaag tegen Duitsland.

Dinsdag krijgt Nederland de kans zich te revancheren tegen Polen. Donderdag is de laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk, de ploeg die Oranje bij de Olympische Spelen de weg naar de finale versperde.

De beste drie ploegen uit de poule gaan door naar de tussenronde.