Abdi Nageeye

Ethiopiër Negasa wint Montferlandrun, Nageeye verdienstelijk vierde

De Ethiopische atleet Herpasa Negasa heeft de 21ste editie van de Montferlandrun op zijn naam geschreven. De Ethiopiër liep de 15 kilometer rond 's-Heerenberg in 43.02 en was daarmee vier seconden sneller dan de Keniaan Frederick Kipkosgei.

Een andere Keniaan, Peter Kiprotich, hield op 38 seconden van de winnaar de Nederlander Abdi Nageeye van het podium. De 27-jarige Nageeye hield knap stand in het sterke deelnemersveld en finishte in 43.58. Khalid Choukoud eindigde als elfde in 45.25.

Ethiopiër Negasa wint Montferlandrun, Nageeye knap vierde

Nageeye, in augustus nog elfde op de olympische marathon in Rio de Janeiro, gaat zich nu voorbereiden op het komende seizoen. De marathon van Rotterdam is een van zijn voornaamste doelen. "Daar wil ik gewoon een goede tijd lopen."

Bahreinse zege

Bij de vrouwen ging de zege naar Eunice Kirwa, de van oorsprong Keniaanse die tegenwoordig uitkomt voor Bahrein. Zij noteerde een tijd van 48.37.

Haar vroegere landgenote Edna Kiplagat moest zeventien seconden toegeven en finishte in 48.54. De Ethiopische Meselech Melkamu werd derde in 50.13.

Beste Nederlandse was Irene van Lieshout in 52.28. Die tijd was goed voor de zesde plaats.