Iñaki Williams viert zijn doelpunt namens Atheltic Club tegen Eibar.

Athletic Club wint kleine Baskische derby van Eibar

Athletic Club heeft de kleine Baskische derby in zijn voordeel beslecht. In Bilbao won de ploeg met 3-1 van Eibar en passeert daardoor het kleine broertje op de ranglijst.

Door doelpunten van Beñat Etxebarria kort voor en Iñaki Williams kort na rust leek Athletic al vroeg op rozen te zitten, maar Sergi Enrich bracht na zeventig minuten de spanning terug. Verder dan die aansluitingstreffer kwamen de bezoekers uit Eibar echter niet. In blessuretijd schoot Iker Muniain zelfs nog de 3-1 binnen.

Drie Baskische clubs staan nu 6de (Real Sociedad), 7de (Athletic Club) en 8ste (Eibar) in de Primera División. De vierde club uit Baskenland, het gepromoveerde Alavés (13de), kwam niet verder dan 1-1 tegen Las Palmas.

Real Sociedad speelt maandag tegen Deportivo La Coruña.

Spectaculaire remise

Eerder op zondag speelde Celta de Vigo in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk op bezoek bij Betis Sevilla. Ryan Donk speelde centraal op het middenveld en werd na driekwart van de wedstrijd vervangen door Felipe Gutiérrez (oud-FC Twente).