Nathan Aké (tweede van links) wordt bedolven onder zijn medespelers

Chelsea-huurling Aké velt Liverpool diep in de extra tijd

In de Premier League heeft Liverpool een verrassende 4-3 nederlaag geleden bij Bournemouth. De thuisploeg had aanvankelijk niets in te brengen maar sloeg in de slotfase toch toe, dankzij een doelpunt diep in blessuretijd van Nathan Aké.

Het oppermachtige Liverpool leidde bij rust met 2-0 dankzij Sadio Mané en Divock Origi, die vanuit een moeilijke hoek fraai doel trof. Callum Wilson bracht na de rust vanaf de stip plots de spanning terug, waarna Emre Can met een prachtig schot de marge weer vergrootte en het pleit beslecht leek.

Niets bleek echter minder waar, want bij counters herstelden Ryan Fraser en Steve Cook de balans en ver in de extra tijd zorgde de bij ADO en Feyenoord opgeleide Aké voor de winnende treffer.

Gat met Chelsea

Met zijn late treffer, zijn tweede al in de laatste drie wedstrijden met Bournemouth, bewijst Chelsea-huurling Aké zijn eigenlijke werkgever een uitstekende dienst. Liverpool staat nu derde in de Premier League op vier punten van koploper Chelsea en een punt op Arsenal.