Tonny Vilhena juicht nadat hij Feyenoord in De Kuip op 1-0 heeft gezet tegen Sparta Rotterdam

Feyenoord schiet met scherp tegen lamlendig Sparta

Feyenoord heeft zonder problemen de stadsderby tegen Sparta gewonnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wervelde met 6-1 langs een lamlendig spelend Sparta.

De thuisploeg zette Sparta meteen onder druk en de 1-0 na 24 minuten was verdiend. Tonny Vilhena scoorde met een zwabberschot, na mooi voorbereidend werk van Eljero Elia.

De 2-0 was kort voor rust niet alleen verdiend, maar ook prachtig. Jens Toornstra bekroonde een mooie aanval met een volley in de verre hoek.

Regie

Sparta beet na de rust beter van zich af, maar nadat Stijn Spierings een kans op 2-1 had gemist, nam Feyenoord de regie weer over.

Nicolai Jørgensen scoorde met een intikker en een verdekt schot, waarna Eric Botteghin met een tegendraadse kopbal 5-0 maakte. De eretreffer kwam van het hoofd van Thomas Verhaar, Elia tekende voor de eindstand.