Roeslan Moerasjov wint de eerste race van dit seizoen
NOS SchaatsenAangepast

Moerasjov pakt eindelijk goud, Ntab nu vierde

Roeslan Moerasjov heeft de tweede 500 meter bij de wereldbeker in Astana gewonnen. Daarmee heeft hij de teleurstellende wereldbekers van Harbin (China) en Nagano (Japan) achter zich gelaten. Daidai Ntab eindigde als vierde.

Moerasjov won voor de vierde keer in zijn carrière een wereldbekerwedstrijd op een individuele afstand, maar het is pas de eerste dit seizoen. Hij finishte in 34,52. De 24-jarige Rus zorgde ervoor dat Pavel Koelizjnikov weer niet wist te winnen. Zijn landgenoot werd tweede. Koelizjnikov won dit seizoen nog maar één wedstrijd.

WB Astana: tweede 500 meter (m)

Artur Was uit Polen noteerde de derde tijd. Hij eindigde net voor Daidai Ntab, die zaterdag de 500 meter won na een sensationele race. Ronald Mulder finishte in de zevende tijd. Kai Verbij, herstellende van een griep, werd vijftiende.

'Gewoon tevreden'

"Een vierde plek is voor mij, met waar ik vandaag kom ten opzichte van vorig seizoen, gewoon hartstikke goed", was Ntba ook vandaag tevreden over zijn race. "Het is mooi om te kunnen meestrijden. Het geeft vertrouwen dat ik deze stap heb kunnen maken."

Ntab 'gewoon tevreden' met vierde plaats

Eindelijk prijs voor Moerasjov

Moerasjov is eigenlijk het hele seizoen al in vorm, maar door domme foutjes en ietwat pech verliep het seizoen nog niet zoals gehoopt. De Rus, die in het kielzog van Pavel Koelizjnikov aan de weg timmert, reed in Harbin heel snel, maar werd twee keer gediskwalificeerd. Hij moest daarom in Nagano in de B-groep rijden. Daar wist hij te winnen. Astana verlaat hij met een zilveren en gouden medaille.

Koelizjnikov staat wel stevig aan de leiding in de wereldbekerstand. Dat komt omdat hij slechts één keer niet op het podium eindigde. Bij de 500 meter in Nagano werd Koelizjnikov vijfde.

  • NOS
    Uitslag tweede 500 meter
  • NOS
    Wereldbekerstand 500 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl