Yu Jing in actie op het ijs van Astana
NOS SchaatsenAangepast

Yu wint weer de 500 meter en leidt wereldbekerklassement

Yu Jing heeft bij de wereldbeker in Astana de tweede 500 meter op haar naam geschreven. Vrijdag won ze ook al de eerste race. De Chinese neemt in de wereldbekerstand de eerste plaats over van Nao Kodaira, die niet in Astana is.

Yu noteerde 37,64. Net als bij de eerste wereldbekerwedstrijden domineren de Aziatische vrouwen. De Japansen Maki Tsuji en Erina Kamiya eindigden als tweede en derde. De Chinese Zhang Hong finishte als vierde en Arisa Go, ook uit Japan, zette de vijfde tijd op de klok.

WB Astana: tweede 500 meter (v)

De beste Japanse rijdster van dit seizoen, Kodaira, is er dus niet bij. Zij won de 500 meters in Harbin (China) en Nagano (Japan). Ze koos er vervolgens voor om niet naar Kazachstan te gaan en door te vliegen naar Heerenveen. Volgende week is daar de vierde wereldbeker van het seizoen en ze bereidt zich daar voor op die wedstrijden.

Nederlandse vrouwen spelen geen hoofdrol

Floor van den Brandt was in Astana de beste Nederlandse, met de tiende plaats. Het verschil met de top was erg groot. Ze was bijna een seconde langzamer dan Jing: 38,61. Janine Smit en Bo van der Werff reden allebei 38,98 en werden daarmee respectievelijk vijftiende en zestiende.

  • NOS
    Uitslag tweede 500 meter Astana
  • NOS
    Wereldbekerstand 500 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl