NOS VoetbalAangepast

Kluivert: deze functie krijg je één keer in de miljoen jaar

Kluivert: er schuilt nog altijd een trainer in mij

Trainingspak, voetbalschoenen en voetbalveld hebben plaatsgemaakt voor een keurige pantalon, een mooi overhemd, een lange, een stijlvolle zwarte jas en een modern kantoor. Patrick Kluivert in de metropool en modestad Parijs.

Directeur voetbalzaken van een van de rijkste clubs in Europa, Paris Saint-Germain. "Het is een grote omschakeling geweest", geeft de voormalige topscorer van Ajax, AC Milan, FC Barcelona, PSV en het Nederlands elftal toe.

Nasser Al-Khelaifi

Assistent-coach bij NEC, trainer van de talenten bij FC Twente, assistent van bondscoach Louis van Gaal, even bondscoach van Curaçao en dit seizoen zou hij de A1 van Ajax trainen: Kluivert stond de laatste jaren altijd op het veld.

Tot de voormalige spits deze zomer een telefoontje van Nasser Al-Khelaifi, de steenrijke eigenaar van Paris Saint-Germain, kreeg. Kluivert kende hem al als baas van een tv-station, waar de oud-prof als voetbalanalist voor werkte. "Deze functie krijg je één keer in de miljoen jaar", legt Kluivert zijn vertrek uit Amsterdam uit.

Patrick Kluivert, technisch directeur PSG

Kluivert had ten tijde van het telefoontje al getekend bij Ajax en de overgang had wat voeten in de aarde. In Amsterdam sprak hij ook over de functie van hoofdtrainer als opvolger van Frank de Boer. De leiding in de Arena vond dat echter nog te vroeg voor de topaanvaller van weleer.

De teleurstelling van die uitkomst verwerkte Kluivert in Parijs, waar hij de gelegenheid krijgt zich verder te ontwikkelen in andere voetbalzaken dan op het veld. Hij meldt zich voor, in de rust en na de duels van de Franse kampioen wel in de kleedkamer van de club die zo graag de Champions League wil winnen.

Passie en gevoel

"Mijn passie en gevoel blijven altijd op het veld. Ik sluit ook niet uit dat ik op het veld terugkeer. Wanneer weet ik niet, maar er schuilt nog wel een trainer in mij."

Patrick Kluivert en Nasser Al-Khelaifi, eigenaar van PSG

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl