Een bewoner van het flatgebouw met opgeslagen spullen in de woonkamer
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Flatbewoners Zoetermeer al weken zonder verwarming

Bewoners van een flatgebouw in Zoetermeer zitten al weken zonder warm water en verwarming. De woningbouwvereniging knapt de woningen op, maar de renovatie duurt volgens Omroep West langer dan verwacht.

Het flatgebouw uit 1974 bestaat uit 183 huizen. Een aannemer vervangt keukens, badkamers en toiletten en ook de verwarming wordt aangepast. De aannemer is per huis negen dagen bezig. In die periode is er geen water in het huis.

Ook doet in sommige delen van de flat de verwarming het een maand niet, omdat de verwarmingsinstallaties van de huizen die boven elkaar liggen met elkaar verbonden zijn. Al die huizen moeten gerenoveerd zijn voor ze weer verwarming krijgen.

Volgens woningbouwvereniging Vidomes kunnen bewoners voor 25 euro per nacht een logeerkamer huren, maar de bewoners betalen daarnaast wel hun reguliere huur. De vereniging heeft kacheltjes beschikbaar gesteld en er is een doucheruimte ingericht voor de bewoners die geen water hebben. De bewoners krijgen wel een vergoeding voor de overlast.

Advertentie via Ster.nl