Max Verstappen en Nico Rosberg voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije.
NOS SportAangepast

Stoelendans is begonnen: Verstappen 'blij' bij Red Bull

Max Verstappen heeft niet de ambitie om de opengevallen plek van Nico Rosberg bij Mercedes over te nemen. "Ik ben blij waar ik nu zit", zei de racesensatie van Red Bull voorafgaand aan het gala van de internationale autosportfederatie FIA op de rode loper.

Verstappen hoorde van het onverwachte afscheid van de kersverse wereldkampioen Rosberg toen hij net was geland in Wenen. "Ik was heel verrast. Maar het is zijn beslissing."

Ook oud-formule 1-coureur Jan Lammers verwacht niet dat Verstappen het stoeltje van Rosberg zal overnemen. "Mercedes is geen organisatie die contracten bij andere teams overhoop haalt", aldus Lammers.

"Max staat gewoon onder contract bij Red Bull, ik verwacht niet dat daar verandering in komt. Tenzij Red Bull hem de overstap gunt. Maar dan is het nog de vraag of Mercedes volgend jaar net zo dominant is als nu. Misschien heeft Red Bull volgend seizoen wel de beste auto."

Lammers verwacht geen overstap Verstappen: Red Bull misschien wel beter

Kort geleden belde Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, nog met Jos Verstappen. Max moest zich niet teveel in de kampioenschapsrace mengen, zou de boodschap zijn geweest. Of zat er toch meer achter?

Daar moeten we niet te veel achter zoeken, denkt Lammers. "Ik denk dat informele gesprekken te formeel gemaakt zijn. Natuurlijk wil Mercedes iemand als Verstappen wel hebben, maar dat zie ik op korte termijn niet gebeuren."

Ecclestone: Max is het logische antwoord

Voor Formule 1-baas Bernie Ecclestone is het antwoord op de vraag wie Nico Rosberg het beste kan vervangen bij Mercedes duidelijk: Max Verstappen. "Dat is het voor de hand liggende antwoord", aldus de grote baas van de Formule 1.

Ecclestone denkt echter niet dat de negentienjarige Nederlander zomaar weg kan bij Red Bull. Daarom geeft de 86-jarige Brit tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso de grootste kans om komend seizoen teamgenoot van Lewis Hamilton te zijn. "Ze hebben daar een nieuw management. Misschien is hij er wel klaar mee en zijn ze bij McLaren ook klaar met hem".

"Bazen als Ecclestone willen ook een titanengevecht zien tussen Hamilton en Verstappen", weet Lammers, "maar ik denk dat dat een duel tussen Mercedes en Red Bull zal zijn".

Verstappen niet, wie dan wel?

Wie zijn dan wel de voornaamste kandidaten om de auto van Rosberg over te nemen? "De Duitser Pascal Wehrlein, die voortkomt uit de opleidingsploeg van Mercedes, ligt het meest voor de hand", denkt Lammers. Ook zijn ploeggenoot Esteban Ocon, die dit jaar indruk maakte bij het bescheiden Manor, maakt een goede kans. Misschien komt er een verrassing als Alonso. Maar alleen als beide partijen bereid zijn om mee te werken."

  • AFP
    De Duitser Pascal Wehrlein lijkt de voornaamste kandidaat om Nico Rosberg op te volgen.
  • AFP
    Of ziet de ploegleiding meer in zijn teamgenoot Esteban Ocon, ook al tekende die onlangs bij Force India?
  • AFP
    Maar Mercedes zou ook voor de ontevreden oud-wereldkampioen Fernando Alonso kunnen gaan.

Stomverbaasd

Lammers kan weinig begrip opbrengen voor het besluit van Rosberg om te stoppen op zijn hoogtepunt. "Iedereen was stomverbaasd, zelfs de mensen die dicht bij het vuur zaten. Het is alsof hij ooit zijn vrouw beloofd heeft te stoppen als hij wereldkampioen zou worden. Ik kan het niet volgen."

De oud-coureur is hard in zijn oordeel. "Waar is de passie? Miljoenen mensen zouden een moord doen om in een Formule 1-auto te rijden, laat staan in de beste auto. Veel mensen zijn teleurgesteld, zijn team, zijn fans. Racen kost energie, maar je zou denken dat het meer energie geeft."

Lammers begrijpt 'zwaarmoedige' Rosberg niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl