NOS VoetbalAangepast

Kluivert had nu graag trainer van Ajax 1 willen zijn

Als het aan hem had gelegen, had niet Peter Bosz, maar hij de afgelopen maanden op de bank gezeten bij Ajax 1. De clubleiding zag in Patrick Kluivert echter niet een geschikte opvolger van de vertrekkende Frank de Boer.

'Ajax vond het te vroeg voor Kluivert als hoofdtrainer'

Ambitie kan de voormalige spits van Ajax en het Nederlands elftal niet ontzegd worden. Hij was afgelopen voorjaar naar de Arena gereden om te gaan praten over de A1. Die zou hij onder zijn hoede krijgen, was de bedoeling.

Maar Kluivert had andere plannen. De trainer opperde wel oren te hebben naar de post die de vertrekkende hoofdtrainer Frank de Boer achterliet. "Ik had het gedurfd, zeker weten. Je gaat voor het hoogste en dat zou een hele mooie kans voor mij zijn geweest."

Daar dachten zijn gesprekspartners, directeur spelersbeleid Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar, toch anders over. Zijn ploeggenoten tijdens de Champions League-finale van 1995 - Kluivert maakte de winnende goal - vonden hem nog te onervaren.

"Ik was het er niet mee eens", vertelt Kluivert, die desondanks aan de slag ging bij Ajax A1. Twee weken later zat hij in een comfortabele witte bureaustoel in Parijs, als technisch directeur van topclub Paris Saint-Germain. Toch steekt de afwijzing nog steeds. "Natuurlijk was ik teleurgesteld. Maar ik heb het te respecteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl