Nico Rosberg en Lewis Hamilton
NOS SportAangepast

Hamilton: F1 gaat Rosberg missen

Het besluit van Nico Rosberg om te stoppen met de Formule 1 verrast ook Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton. "Het wordt heel, heel vreemd om hem volgend jaar niet als teamgenoot te hebben."

"De sport gaat hem missen en ik wens hem het allerbeste toe", zei Hamilton in Wenen, bij het gala van de internationale autosportfederatie FIA. Hamilton en Rosberg waren vier jaar teamgenoten bij Mercedes, nadat ze eerder als tieners in de karts ook al samen hadden geracet. De Brit zei niet verrast te zijn door het besluit van zijn ploeggenoot.

"Ik begrijp hem wel", deelde Hamilton nog even een subtiele steek onder water uit, "het is voor het eerst in 18 jaar dat hij heeft gewonnen."

Vertrek

Hamilton won in 2014 en 2015 het onderlinge gevecht om de wereldtitel in de Formule 1, dit jaar was de Duitser de beste. Vijf dagen nadat Rosberg in Abu Dhabi wereldkampioen was geworden, kondigde hij zijn vertrek uit de Formule 1 aan.

Hamilton zei verder nog niet te weten wie de opvolger van Rosberg wordt bij Mercedes. De relatie tussen de beide Mercedes-coureurs was niet altijd optimaal.

Afscheid Rosberg: Ricciardo verrast, Hamilton snapt het wel

Voor Daniel Ricciardo, dit jaar derde in de WK-stand, kwam het nieuws wel als een verrassing. "Ik kreeg een berichtje dat Nico stopte. En ik dacht: welke Nico?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl