Sábliková wint ook in Astana
NOS SchaatsenAangepast

Sábliková ook de beste in derde wereldbeker

Martina Sábliková heeft ervoor gezorgd dat de 3.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Astana zonder verrassingen is verlopen. De Tsjechische was opnieuw veruit de beste en tekende met 4.02,90 in een baanrecord voor haar derde WB-zege op rij.

Sábliková wint 3.000 meter in Astana

De Russische Anna Yurakova werd tweede in 4.03,85, terwijl de Japanse Miho Takagi naar de derde tijd reed.

Antoinette de Jong was de best geklasseerde Nederlandse op de vijfde plaats. De Friezin noteerde een tijd van 4.06,14, niet genoeg om haar succes van twee weken geleden een vervolg te geven. Bij de vorige wereldbekerwedstrijd in Nagano pakte De Jong het zilver.

De Jong baalde na afloop van haar rit.

De Jong: zo had ik mijn race niet gevisualiseerd

De Jong probeerde in Astana een nieuwe tactiek uit: iets rustiger beginnen en dan vlakke rondjes rijden. Maar Sábliková verstoorde haar plan.

"Ik had niet verwacht dat ze zo hard zou beginnen. Daar baalde ik wel van. Dan ben je niet meer met je eigen rit bezig. De volgende keer ga ik de strijd weer met haar aan. En dan begin ik iets harder", aldus De Jong.

De Vries sneller in B-groep

De Jong was niet de snelste Nederlandse van de dag. In de B-groep klokte Linda de Vries 4.05.69, een tijd die in de A-groep goed was geweest voor de vierde plaats.

Melissa Wijfje (7de), Annouk van der Weijden (10de) en Marije Joling (12de) speelden geen rol van betekenis.

  • NOS
    De uitslag van de 3.000 meter in Astana
  • NOS
    Het WB-klassement op de 3.000 meter na de derde wereldbekerwedstrijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl