Fidel met Maradona in 2005
NOS NieuwsAangepast

Maradona: ik ben diep bedroefd, Castro was mijn tweede vader

Zo hecht was de vriendschap tussen de overleden Cubaanse oud-president Castro en voetballegende Diego Maradona, dat 'Pluisje' op zijn linkerkuit het gezicht van Castro heeft laten tatoeëren. Het nieuws van diens overlijden kwam hard aan bij Maradona. "Na de dood van Tota [zijn moeder] en van mijn vader is dit waar ik het meest verdriet van heb", vertelt hij de Argentijnse krant La Nacion.

Maradona treurt om 'tweede vader' Fidel Castro

Vanuit Zagreb, waar hij tot zondag de finale van de Daviscup tussen Kroatië en Argentinië bijwoont, laat Maradona de krant weten dat hij het "een verschrikkelijke dag" vindt. "Ze hebben me verteld dat degene is overleden die ongetwijfeld de allergrootste was. Ik ben diep bedroefd, want hij was als een tweede vader voor mij."

De tatoeage op Maradona's linkerkuit

Drugs

Maradona kwam voor het eerst op Cuba nadat hij in 1986 met Argentinië in Mexico wereldkampioen was geworden - het toernooi waarin Pluisje in de kwartfinale tegen Engeland zijn fameuze doelpunt met een handsbal maakte ("de hand van God"). Later kwam hij vaak terug op het eiland, omdat hij er werd behandeld voor zijn drugsverslaving. "Hij heeft geweldig tegen me gepraat over drugs. Hij heeft me ervan afgepraat", zegt Maradona over Castro.

Zondag reist Maradona vanuit Zagreb naar Havana. "Ik wil bij Rául zijn, bij zijn kinderen en het Cubaanse volk dat mij zoveel heeft gegeven. Ik wil Fidel, mijn vriend, vergezellen. Hij wordt gecremeerd. Ik wil hem mijn dankbaarheid betuigen, voor alles."

De urn met de as van Castro wordt volgende week zondag bijgezet op een begraafplaats in zijn geboortestad Santiago de Cuba.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl