NOS WielrennenAangepast

Knappe overwinning Van der Poel na inhaalrace

Van der Poel pakt zege in Zeven

Mathieu van der Poel heeft op grootse wijze de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Duitse Zeven gewonnen. Ondanks pech in de beginfase hield hij de Belgische wereldkampioen Wout van Aert in de vierde WB-race 0.21 achter zich.

In de openingsronde raakte Van der Poel door materiaalpech achterop en hij had na twee ronden 20 tellen achterstand op Van Aert. "Iemand raakte me waardoor er wat spaken kapot gingen en ik tot de fietswissel alleen nog in hoge versnelling kon rijden."

Op een nieuwe fiets haalde de ontketende Van der Poel echter de ene na de andere renner in, sprong fluks over de balken, gebruikte een andere route door de zandbak en liet Van Aert halverwege, met vijf ronden te gaan, staan.

Het is na Valkenburg de tweede overwinning in de wereldbeker voor Van der Poel, die de eerste twee wedstrijden in de VS miste na een operatie aan zijn knie. Van Aert won die races en voert het klassement aan.

De Boer vierde, De Jong vijfde

De Boer vierde bij wereldbeker veldrijden in Zeven

In de vrouwenrace werd Sophie de Boer vierde. De overwinning was voor de Belgische Sanne Cant, die in de slotronde wegreed bij Katherine Compton uit de Verenigde Staten.

De Italiaanse Alice Maria Arzuffi troefde De Boer af in de sprint om de derde plaats. Thalita de Jong werd vijfde.

De Boer - winnares van de eerste wereldbekerwedstrijd in Las Vegas - blijft wel de leidster in het klassement, gevolgd door Cant en Compton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl