NOS Nieuws

Leden No Surrender opgepakt voor mishandelen clubgenoot

De politie in Brabant heeft vanmorgen drie leden van de motorclub No Surrender aangehouden voor zware mishandeling van een clubgenoot in mei van dit jaar. Dat gebeurde in een bos bij Bergen Op Zoom.

De drie verdachten zouden het slachtoffer na de begrafenis van de vader van een clublid hebben meegenomen. In het bos werd hij vervolgens geslagen en geschopt.

In een interview met NRC Handelsblad zei het slachtoffer dat hij de motorclub had willen verlaten, maar onder dwang lid was gebleven. Mogelijk speelt ook een ruzie met de toenmalige leider van No Surrender, Klaas Otto, over de diefstal van een partij drugs een rol.

Botbreuken

Na de mishandeling zetten de verdachten het slachtoffer, een 41-jarige man uit Schiedam, thuis af. Zijn vriendin bracht hem naar het ziekenhuis. Daar is vastgesteld dat hij botbreuken in het gezicht, zijn bovenlichaam en in armen en benen had opgelopen.

No Surrender-leden die hem in het ziekenhuis bezochten, zeiden dat hij moest zeggen dat hij een motorongeluk had gehad. In plaats daarvan deed hij aangifte.

Huiszoekingen

De drie aangehouden mannen komen uit Amsterdam, Den Haag en Oss. Op meerdere plaatsen hebben huiszoekingen plaatsgevonden, onder meer in een boksschool in Oss. De verdachte uit Oss wordt ook verdacht van handel in harddrugs.

Vorige week zei een voormalig Gronings lid van No Surrender dat hij was ontvoerd en mishandeld. Ook dat zou het werk zijn geweest van leden van de motorclub.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl