In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Nepkankerpatiënt haalde twee ton op met leugens over ziekte

Tegen een 46-jarige man uit Soesterberg die zich zou hebben voorgedaan als terminale kankerpatiënt is drie jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Hij zou tussen 2009 en 2013 mensen hebben verteld dat hij geld nodig had voor een behandeling in een kliniek in Brussel. Op die manier verzamelde hij 190.000 euro bij negen slachtoffers, schrijft RTV Utrecht.

De man claimde dat de behandeling de enige manier was om te kunnen genezen en dat zijn verzekering die niet dekte. Om geloofwaardig over te komen vervalste hij volgens het Openbaar Ministerie brieven en gebruikte hij logo's van een advocatenkantoor, de rechtbank van Amsterdam en een ziekenhuis in Brussel.

Financiële problemen

Uit het onderzoek blijkt dat de man niet bekend is bij dat ziekenhuis. De kliniek waar hij behandeld zou worden lijkt niet te bestaan. Ook zou hij geld hebben betaald aan een advocaat met de naam Pieters, maar ook die bestaat niet.

Of de verdachte wel long- en leverkanker heeft is niet duidelijk. Hij heeft zijn patiëntendossier niet meegenomen naar de rechtbank. Volgens het OM zijn er meerdere slachtoffers in financiële problemen gekomen door de leningen die ze aan de verdachte gaven.

Advertentie via Ster.nl