NOS Nieuws

Wekdienst woensdag 10 november: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, hoewel het nu vooral in het midden van het land nog regent, begint de dag met wat zon. In de middag en avond gaat het vanuit het zuidwesten opnieuw regenen. Het wordt 3 tot 8 graden.

In tal van steden in de Verenigde Staten is gedemonstreerd tegen de nieuwe president Trump. Een van de grootste protestmarsen was in Chicago. Daar verzamelden zich duizenden mensen bij de Trump Tower. Ook onder meer in New York, Boston, Philadelphia, Seattle, San Francisco, Los Angeles en Austin gingen demonstranten de straat op. In New York verzamelde zich de menigte ook voor de Trump Tower op Fifth Avenue. In Washington stond een grote groep demonstranten bij het Witte Huis. Er werden kaarsen opgestoken, toespraken gehouden en liedjes gezongen. Volgens de autoriteiten verliepen de meeste bijeenkomsten zonder incidenten. Er zou niemand zijn opgepakt.

Een tank van het Iraakse leger opent de aanval op een verdacht voertuig in de buurt van Mosul

VN-gezant Irak: opmars Mosul vordert

De strijd tegen IS in Mosul vordert gestaag. Dat heeft de Iraakse VN-gezant gezegd tegen de VN-veiligheidsraad. Volgens hem betekent de opmars het begin van het einde van het beoogde kalifaat in Irak. Sinds vorige maand proberen Iraakse en Koerdische militairen Mosul te heroveren op IS. Er zijn berichten dat de terreurgroep tienduizenden mensen uit hun huizen heeft verdrongen om ze als menselijk schild te gebruiken. De laatste tijd zijn zeker 35.000 inwoners van Mosul voor IS op de vlucht geslagen. Ongeveer 20.000 mensen zitten in opvangkampen.

De politie heeft op de A58 tussen Breda en de Belgische grens een auto geramd na een achtervolging. De auto, met een Frans kenteken, was er na een stopteken van de politie vandoor gegaan. De agenten wisten de wagen vlakbij Breda te raken. Na de botsing konden ze de drie inzittenden oppakken. Niemand raakte gewond. Het verkeer naar België heeft vannacht een tijdje last gehad van het politieonderzoek. De verbindingsweg naar de A27 en A16 richting het zuiden was korte tijd afgesloten.

Yannick Carrasco in duel met twee Nederlanders

De oefeninterland Nederland-België is geëindigd in een gelijkspel. In de Amsterdam Arena werd het 1-1. Davy Klaassen schoot in de eerste helft een penalty binnen. Carrasco maakte na rust gelijk. Drie spelers van Oranje gingen geblesseerd het veld af: Schaars, Jansen en Lens. Zondag speelt het Nederlands elftal het kwalificatieduel tegen Luxemburg. Of bondscoach Danny Blind nog vervangers gaat oproepen voor die wedstrijd is nog niet bekend.

Een vrachtwagenchauffeur uit de Amerikaanse staat Utah is veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar, omdat hij vrouwen als seksslaven in zijn truck gevangen hield. Gedurende twintig jaar hield hij in totaal zes vrouwen gevangen in zijn trailer, terwijl hij zelf het land doorreed. De 56-jarige man randde de vrouwen aan en sloeg zijn slachtoffers dagelijks. Ook had de man een fascinatie met vampieren. Hij vijlde de tanden van de slachtoffers en noemde zijn vrachtwagen de Twilight Express.

Verder vandaag...

De Amerikaanse president Barack Obama en Donald Trump zullen vandaag voor het eerst praten over de overdracht van de macht. Ze ontmoeten elkaar aan het eind van de ochtend in het Witte Huis, dat is om 17.00 uur Nederlandse tijd.

De gemeente Maassluis geeft vanochtend een persconferentie over de Sinterklaasintocht van komende zaterdag. Gisteren zei de burgemeester al dat er bij voor zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet ruimte is om te demonstreren.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl