De man stak zijn huis, met daarin zijn slapende dochters, in brand
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

12 jaar cel voor man die zichzelf en dochters wilde ombrengen

De man die eerder dit jaar zijn huis in Best in brand stak terwijl zijn twee dochters lagen te slapen, moet twaalf jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank bepaald, meldt Omroep Brabant.

Volgens de 39-jarige Georg K. was zijn relatie stukgelopen en wilde hij zijn kinderen en zichzelf het leed van een scheiding besparen.

Op die bewuste dag in maart sloot hij het huis hermetisch af en stichtte vervolgens op een paar plekken in huis brand. Toen de dochters van 8 en 15 jaar oud probeerden te vluchten, hield hij hen tegen.

Vader knock-out geslagen

"Het is uitsluitend aan het koelbloedig optreden van de oudste dochter te danken dat de kinderen en ook de verdachte zelf ternauwernood aan de vuurzee konden ontkomen", zei de rechtbank.

De dochter sloeg haar vader knock-out en maakte een neergelaten rolluik kapot, waarna beide kinderen via een raam op de eerste verdieping naar buiten konden springen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De opgelegde straf van twaalf jaar cel is lager dan de veertien jaar die was geëist door het Openbaar Ministerie. Volgens de rechtbank is de man verminderd toerekeningsvatbaar doordat hij een trauma opliep tijdens zijn militaire diensttijd in Bosnië.

De vader zegt inmiddels veel spijt te hebben van zijn daad. Hij heeft ingestemd met een behandeling.

Advertentie via Ster.nl