NOS NieuwsAangepast

Wekdienst dinsdag 8 november: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vanochtend In het binnenland eerst kans op mist en ook gladheid. Overdag af en toe zon, maar lokaal kan de mist hardnekkig zijn. Langs de kust is er kans op een bui. Het wordt 4 tot 7 graden.

Een recordaantal Amerikanen heeft al voor de verkiezingsdag vandaag zijn of haar stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen. Ongeveer 50 miljoen mensen hebben vervroegd gestemd, meldt het persbureau AP op basis van eigen onderzoek, bijna 40 procent van het verwachte totaal aantal stemmers. Vooral onder latino's is een grote toename te zien. Zij stemmen overwegend Democratisch. Volgens de laatste grote peiling van het persbureau Reuters en opiniepeiler Ipsos is de kans op een overwinning voor Hillary Clinton 90 procent.

Donald Trump, Tim Pence en hun families de avond voor de verkiezingen in New Hampshire

Vijf maanden na de voorzitter is nu ook de rest van de Centrale Ondernemingsraad van de politie opgestapt. De voorzitter was in opspraak geraakt doordat hij tonnen uitgaf aan etentjes, feesten en ook een imagocoach.

De Vogelbescherming dient bij de Europese Commissie een klacht in tegen de Nederlandse overheid, omdat die geen extra geld uittrekt voor weidevogelbeheer. Het gaat al decennia slecht met onder meer de grutto, de kievit en de scholekster.

De Grutto is een van de weidevogels die wordt bedreigd volgens de Vogelbescherming

Dit jaar worden meer kinderen en jongeren gedwongen opgenomen in gesloten jeugdzorginstellingen, zegt Kinderombudsvrouw Kalverboer. Steeds vaker is daarbij sprake van een crisisopname. Volgens Kalverboer komt dat doordat veel jongeren niet op tijd passende jeugdzorg krijgen.

De Australische politie is op zoek naar een radio-hacker die het vliegverkeer lastigvalt. Hij heeft zeker vijftien keer via de radio contact gehad met piloten en luchtverkeersleiders. Zo deed hij zich voor als luchtverkeersleider en gaf hij vliegtuigen opdracht om hun landing af te breken. Zeker één piloot trapte erin; hij bleef met zijn vliegtuig rondjes vliegen boven Melbourne.

Verder vandaag...

De Tweede Kamer debatteert vanavond over hoe het nu verder moet met het associatieverdrag met Oekraïne. Er wordt een pittig debat verwacht. Premier Rutte hoopt steun te krijgen om langer naar een oplossing te zoeken.

In Rotterdam start een proef met het draadloos laden van elektrische auto's. De auto gaat niet met een stekker en een snoer aan een paal, maar rijdt over een inductieplaat die in het wegdek van een parkeerplaats zit.

En morgen wil het personeel van KLM weer staken. Van 's ochtends 5 tot 's avonds 11 uur wil vakbond FNV bij elke vertrekkende vlucht een werkonderbreking van 40 minuten houden. Vandaag bepaalt de rechter of de actie mag doorgaan.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl