De politie doet onderzoek aan de Rijksstraatweg in De Meern
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

OM laat man vrij in onderzoek naar moord op Wout S.

De Rotterdammer die eerder deze week werd opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Wout S. uit De Meern, is weer vrijgelaten. De man werd niet verdacht van de moord op S., maar van het stelen van een auto die is gebruikt tijdens de liquidatie.

De 53-jarige man uit Rotterdam werd herkend op beelden van de politie, die onder meer werden getoond in het programma Opsporing Verzocht. Op de beelden was te zien hoe iemand een auto stal bij een garagebedrijf in Waalwijk. Die auto werd later gebruikt bij de liquidatie, schrijft RTV Utrecht.

De man wilde tijdens het verhoor niets zeggen. Hij heeft volgens zijn advocaat wel duidelijk gemaakt dat hij de auto niet had gestolen. Het OM heeft besloten hem weer vrij te laten. Het is niet bekend of hij nog steeds wordt verdacht van diefstal.

Doodgeschoten

De 70-jarige Wout S. werd eind juni bij zijn huis in De Meern doodgeschoten. Hij zou jarenlang actief zijn geweest in de internationale drugshandel.

In 2014 overleefde hij een liquidatiepoging, ook toen werd hij bij zijn huis beschoten. Hij raakte zwaargewond maar wist te ontkomen.

Eerder dit jaar waarschuwde de politie S. dat hij mogelijk gevaar liep om geliquideerd te worden. Hij kreeg beveiliging aangeboden maar volgens de politie wilde hij daar geen gebruik van maken.

Advertentie via Ster.nl