PSV protesteert tegen de strafschop van Bayern
NOS VoetbalAangepast

PSV kan achtste finales vergeten na nederlaag tegen Bayern

PSV gaat niet naar de achtste finales van de Champions League. Bayern München heeft in Eindhoven met 2-1 gewonnen van de Brabanders en Atlético Madrid won thuis in de extra tijd met 2-1 van FC Rostov. Bayern en Atlético zijn nu zeker van de volgende ronde.

Voor PSV rest de strijd om de derde plaats met Rostov. Die geeft recht op een plaats in de Europa League. Met nog twee duels te gaan (tegen Atlético en Rostov) staan de Eindhovenaren derde in de poule.

Stand groep D na speelronde 4

Club Punten Doelsaldo
1. Atlético Madrid * 12 5-1
2. Bayern München * 9 11-3
3. PSV 1 4-9
4. FC Rostov 1 3-10
* naar achtste finales

PSV had een half uur lang het geluk aan zijn zijde. Zo zag de in de Champions League debuterende doelman Remko Pasveer in de tweede minuut Thomas Müller net naast schieten en in de vierde minuut Robert Lewandowski de bal op de lat koppen.

En Santiago Arias, maker van de Eindhovense 1-0, stond overduidelijk buitenspel toen hij binnenknikte na een door doelman Manuel Neuer gekeerde kopbal van Davy Pröpper.

PSV kwam ook na de 1-0 een paar keer goed weg, onder meer bij een hoekschop van Arjen Robben, waaruit Lewandowski op de paal kopte. De thuisploeg had daarna wel de pech dat Andres Guardado op ongelukkige wijze hands maakte en zo een strafschop veroorzaakte. En die kans benutte Lewandowski wel.

Ook na rust was de Duitse druk hoog en Pasveer voorkwam met enkele sterke reddingen dat het soepel combinerende Bayern het veldoverwicht verzilverde. Zo keerde hij het schot van Arturo Vidal, die ongedekt kon uithalen. Thomas Müller dacht te scoren uit de rebound, maar Moreno wist de bal nog uit de korte hoek te tikken.

  • Pro Shots
    Robert Lewandowski faalt niet van elf meter: 1-1
  • ANP
    Santiago Arias kopt in buitenspelpositie de 1-0 binnen
  • Pro Shots
    Robert Lewandowski
  • ANP
    Arjen Robben werd in de 64ste minuut gewisseld

Een kwartier voor tijd was het toch raak: na een schitterend passje van de voor Arjen Robben in het veld gekomen Douglas Costa, zette David Alaba voor en tikte Lewandoswki binnen. De Pool was kort voor tijd ook dicht bij de 3-1: met een schitterende passeerbeweging legde hij Daniel Schwaab in de luren en hij passeerde ook Pasveer, maar opnieuw werkte het houtwerk niet mee.

Atlético in blessuretijd langs Rostov

De Spanjaarden wonnen thuis op de valreep met 2-1 van Rostov, dat net als PSV op 1 punt blijft staan. Atlético domineerde in de openingsfase en nadat Yannick Carrasco goede kansen gemist had, zorgde Antoine Griezmann na een half uur met een artistiek hoogstandje voor 1-0.

De vreugde duurde slechts twee minuten, want na een rappe uitbraak liet Sardar Azmoun de 1-1 aantekenen. De winnende treffer leek uit te blijven, maar diep in de blessuretijd zorgde Griezmann alsnog voor 2-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl