PSV kende vorig jaar een succesvol Champions League-seizoen
NOS VoetbalAangepast

34 miljoen voor PSV in Champions League, City grootverdiener

Terwijl het huidige Champions League-seizoen in volle gang is, heeft de UEFA bekendgemaakt hoeveel de deelnemende ploegen vorig seizoen hebben gekregen voor hun prestaties in het miljoenenbal.

Van alle teams die actief waren in de groepsfase verdiende Manchester City het meest. De ploeg haalde de halve finales, verloor daarin van Real Madrid, maar mag alsnog 83,5 miljoen euro bijschrijven. Het lucratieve tv-contract in Engeland is de voornaamste reden dat de 'Citizens' zoveel verdienen.

Dat is ook voor Juventus de reden dat de ploeg, die in de achtste finales sneuvelde, op plek drie staat.

Vijftiende plek voor PSV

PSV is op de lijst met 32 ploegen terug te vinden in de middenmoot. Het bereiken van de achtste finales levert de Eindhovenaren iets meer dan 34 miljoen euro op.

Real Madrid, dat de finale won van stadgenoot Altético, is de nummer twee op de lijst met 80 miljoen euro. Bayern München, dat in de halve finale verloor van Atlético, is pas terug te vinden op de achtste plaats met een 'schamele' 64 miljoen euro.

De deelnemers aan het hoofdtoernooi van de Europa League verdeelden in de vorige editie 411 miljoen euro. Ajax, AZ en FC Groningen werden in de groepsfase uitgeschakeld. Ajax hield 4,8 miljoen euro over. AZ en FC Groningen kregen 4,4 miljoen euro gestort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl