Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen: morgen komt het goed

Max Verstappen heeft, na zijn door oververhitte remmen mislukte eerste vrije training, de tweede sessie in Mexico wel volledig kunnen benutten om zijn bolide te testen. Zijn snelste ronde van 1.20,619 brengt hem tot de zevende tijd.

"Het was een lastige dag", kijkt Verstappen vooral terug op de bewogen eerste vrije training. "We hebben vanochtend veel tijd verloren. Vanmiddag zag het er al veel beter uit. Zeker de langere stukken tussen de stops gingen goed."

'Morgen beter'

Toch werd ook duidelijk dat Verstappen soms moeite had om zijn auto niet te veel laten driften. "Op dit circuit is het de grootste uitdaging om grip te krijgen. Je glijdt alle kanten op", erkent Verstappen.

"Het was dus zeker niet onze beste dag, maar morgen komt het vast goed."

Vettel snel

Opmerkelijk genoeg is het geen Mercedes-coureur die na de eerste dag van het Mexicaanse raceweekend zijn naam bovenaan de lijst van rondetijden ziet staan. Al scheelde het niet veel of Lewis Hamilton had dat toch weer voor elkaar gekregen.

De Brit kwam uiteindelijk vier duizendsten tekort om de tijd van Ferrari-coureur Sebastian Vettel voor te blijven. De Duitser noteerde 1.19,790.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl