NOS NieuwsAangepast

Passagiers via glijbaan uit brandend vliegtuig Chicago

Passagier brandend vliegtuig: de rook was het ergste

Op de luchthaven O'Hare in Chicago hebben passagiers en bemanningsleden vanavond een brandend vliegtuig via de noodglijbanen moeten verlaten. Kort voor het opstijgen sloeg het vuur uit de rechtervleugel van het toestel.

De Boeing 767 van American Airlines naar Miami was bezig om vaart te maken om op te stijgen toen de brand ontstond. De lezingen over de oorzaak spreken elkaar tegen. De luchtvaartautoriteit FAA spreekt van een klapband, terwijl de luchtvaartmaatschappij het over een probleem met een motor heeft. In ieder geval brak de piloot het opstijgen meteen af.

De noodglijbanen aan de linkerkant van het vliegtuig klapten uit. Terwijl de 161 passagiers en 9 bemanningsleden zichzelf in veiligheid brachten, sloegen de vlammen uit de rechtervleugel en steeg er dikke rook op boven het vliegtuig.

20 lichtgewonden

De passagiers renden over het gras naar een veiliger plek, terwijl toegesnelde hulpdiensten de brand bestreden. Sommige passagiers zeulden hun handbagage mee.

De brand was vrij snel onder controle. Twintig mensen zijn lichtgewond geraakt, zeggen de hulpdiensten. De inzittenden van de Boeing zijn met bussen teruggebracht naar de terminal.

Tweede brandend vliegtuig

In Fort Lauderdale in Florida was een ander incident met een vliegtuig. Daar brak brand uit in een vrachtvliegtuig van FedEx.

De piloten konden het toestel veilig verlaten. Tijdens de brand was er ook een ontploffing. Reizigers die bij hun gate aan het wachten waren, filmden het brandende vliegtuig.

De piloten denken dat het vuur ontstond na een ontploffing in het landingsgestel. Het vuur was snel geblust. De vracht bleef onbeschadigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl