NOS SchaatsenAangepast

Wüst na 1.500 meter: dit was 'm niet!

Ontevreden Wüst: dit was 'm niet

Hoewel Ireen Wüst het vrijdag beduidend beter deed op de 1.500 meter dan vorig jaar, was ze na afloop van de eerste dag van de KNSB Cup totaal niet tevreden. Met haar tweede tijd (1.58,94) verzekerde ze zich in ieder geval wel van een startbewijs voor de eerste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen.

"Dit was 'm niet hoor! Het was echt een slechte race", foeterde Wüst na afloop van de race in Groningen. "Ik liep de hele tijd achter de feiten aan en ik kwam daardoor geen moment in mijn slag. Daardoor had ik geen snelheid en was ik de hele tijd met mijn ritme aan het klooien."

In een rechtstreeks duel met Jorien ter Mors werd Wüst op 0,40 geklopt. "Het liefst win ik natuurlijk, maar ik schaatste wel tegen de olympisch kampioene. Ik moest voor alles werken, maar dat startbewijs voor de wereldbeker is in ieder geval binnen."

Ter Mors: ik kwam hier om van Ireen te winnen

Ook Ter Mors was, ondanks de dagzege, niet tevreden met haar race. "Het was echt ontzettend zwaar op dit ijs. Het is glij-ijs en daar kan ik niet zoveel mee. Maar, ik kwam hier om van Ireen te winnen en dat is gelukt. Alleen voor een lekkerder gevoel had ik op beter ijs gehoopt..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl