Max Verstappen in Mexico
NOS SportAangepast

Oververhitte remmen maken einde aan training Verstappen

Max Verstappen heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico nauwelijks kunnen gebruiken om zijn bolide te testen. De coureur moest halverwege de sessie zijn training staken vanwege oververhitte remmen.

De oorzaak daarvan moet waarschijnlijk gezocht worden in de hoogte waarop er in Mexico-Stad wordt gereden. Door de lagere luchtdichtheid hebben teams meer moeite om de remmen op temperatuur te houden.

Die moeilijkheid had Verstappen een dag eerder zelf ook al verwoord. "Voor een coureur is dit geen zwaar circuit, maar dat is het des te meer voor de auto. Voor de remmen, maar ook voor de motor."

Brandblussers

Het zag er vervolgens redelijk spectaculair uit toen de monteurs met brandblussers toesnelden om de hevig rokende remmen aan de achterkant van de Red Bull af te koelen, terwijl Verstappen gedesillusioneerd uitstapte.

Op dat moment had Verstappen met 1.22,877 een rondetijd staan waarmee hij zich in de subtop had genesteld, maar aangezien de rest van het veld nog drie kwartier langer kon doorrijden zakte de Nederlander tegen het einde van de sessie steeds verder weg in het klassement.

Omdat de trainingstijden geen gevolgen hebben voor de rest van het raceweekend, hoeft Verstappen zich daar geen zorgen om te maken. Zo die er al zijn, zullen die betrekking hebben op de betrouwbaarheid van zijn auto.

Lewis Hamilton noteerde de beste tijd. De Brit ging rond in 1.20,914 en was daarmee een fractie sneller dan Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Max Verstappen op het circuit van Mexico

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl