NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors deelt tik uit aan Wüst op 1.500 meter

Ter Mors is te snel voor Wüst op 1.500 meter

Jorien ter Mors heeft met een baanrecord (1.58,54) de 1.500 meter bij de KNSB Cup in Groningen op haar naam geschreven. In een rechtstreeks duel was ze 0,40 sneller dan Ireen Wüst. Beide schaatssters pakten daarmee ook een ticket voor de eerste wereldbekers.

Bij het kwalificatietoernooi in sportcentrum Kardinge plaatsen de beste vijf rijders zich voor de eerste vier wereldbekers van het nieuwe seizoen. Ook Antoinette de Jong (1.59,65), Marrit Leenstra (1.59,87) en Melissa Wijfje (2.00,11) verzekerden zich van een wereldbekerticket.

De uitslag van de 1.500 meter (v) bij de KNSB Cup

Net als bij de mannen werd er ook bij de vrouwen snel gereden. Wijfje verbrak als eerste het baanrecord (2.00,50 op naam van Yvonne Nauta) in Groningen. Ze noteerde 2.00,11. Later reed De Jong en vervolgens Ter Mors (1.58,54) dat record weer uit de boeken.

Ter Mors heeft echter al aangegeven dat ze niet naar Harbin en Nagano zal afreizen, omdat ze na de KNSB Cup naar Noord-Amerika gaat voor de eerste twee wereldbekers bij het shorttrack. Marije Joling, de nummer zes, mag er daarom op rekenen dat ze naar Azië mag.

Linda de Vries, Sanneke de Neeling en Annouk van der Weijden grepen net naast een startbewijs voor de wereldbekerwedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl