Wekdienst van 28 oktober: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de dag begint met bewolking. In het noordoosten is er ook nog kans op lichte regen. Vanmiddag klaart het vanuit het noordwesten op en schijnt soms de zon. Het wordt zo'n 15 graden.

Wat heb je gemist?

In Tilburg heeft een automobilist gisteravond twee mensen doodgereden. Een man van 62 en een vrouw van 59 uit Rijen wilden bij een bushalte de weg oversteken toen ze werden geschept door een auto. De automobilist ging ervandoor en de auto werd een tijd later verderop leeg teruggevonden op een parkeerplaats. De bestuurder was lange tijd spoorloos, maar heeft zich inmiddels gemeld.

Twee voetgangers doodgereden in Tilburg

Verschillende kunstwerken van de Russische kunstenaar Demir Demirov mogen Rusland niet uit. De stukken zouden naar Haarlem gebracht worden voor een expositie, maar de Russische douane heeft ze tegengehouden. Volgens Demirov mag de kunst de grens niet over omdat de stukken volgens Rusland homoseksualiteit zouden bevorderen. Op de schilderijen zijn onder meer naakte mannen in intieme posities te zien.

Twee van de kunstwerken van Demirov die geëxposeerd zouden worden in Haarlem

Max Verstappen gaat tijdens races minder praten via zijn boordradio. De 19-jarige coureur had vorige week een felle discussie met zijn team. Zo kreeg hij tijdens de Grand Prix van Amerika van zijn race-adviseur te horen dat hij rustiger aan moest doen, maar Verstappen was het er niet mee eens. "Ik ben hier niet om vierde te worden", schalde er door de radio, iets dat de hele wereld kon horen. Even later reed Verstappen de pits in, terwijl zijn team nog niet klaarstond. Verstappen wil niet overkomen als een betweter en schakelt dus de hele boordradio uit. "Verwacht van mij voorlopig geen lange zinnen meer. Gewoon yes, no, en ok. That's it."

Max Verstappen rijdt komend weekend de GP van Mexico en heeft zich al laten schminken voor de Dag van de Doden

Verder vandaag...

Het gerechtshof in Leeuwarden doet vandaag in hoger beroep uitspraak tegen de stiefvader van de gehandicapte Daniëlla van Bergen. De vrouw van 20 werd in 2013 in haar huis doodgeslagen. Eerder werd de stiefvader veroordeeld tot 18 jaar cel en TBS.

Vandaag start het schaatsseizoen met de KNSB Cup in Groningen. Alle wedstrijden zijn via NOS.nl live te volgen.

In de Jaarbeurshallen in Utrecht begint vandaag de grootste modeltreinenbeurs van Europa: Eurospoor 2016. Treinliefhebbers kunnen zich vergapen aan 50 grote werkende modelspoorbanen van bouwclubs uit binnen- en buitenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl