Kingsley Ehizibue juicht na de 1-0

PEC Zwolle zonder al te veel problemen langs VVV-Venlo

PEC Zwolle heeft zonder al te veel problemen de achtste finales van de KNVB-beker bereikt. In eigen huis werd eerstedivisionist VVV-Venlo met 2-1 verslagen.

Vanaf de eerste minuut domineerde PEC het spel. VVV had niets in te brengen. Na bijna een half uur viel het eerste doelpunt. Kingsley Ehizibue was alert op de rand van het zestienmetergebied.

Kort na rust was er het eerste gevaar van VVV. Het werd bijna 1-1, maar de volley van Joey Sleegers belandde op de paal. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Ehizibue zette goed door aan de rechterkant, gaf de bal strak voor en Youness Mokhtar schoot de bal hard in de verre hoek.

VVV scoort toch nog

Juist op het moment dat PEC de wedstrijd binnen dacht te hebben, sloeg VVV toe. Na een knappe een-twee met Ralph Seuntjes wipte Sleegers de bal over doelman Mickey van der Hart.

Met nog acht minuten zuivere speeltijd op de klok, geloofde VVV in meer. Maar VVV wilde wel, zette nog even aan, maar was niet bij machte om het PEC nog moeilijk te maken. PEC Zwolle kreeg nog een paar kansen, maar het bleef 2-1.