Het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt
NOS NieuwsAangepast

Deutsche Bank maakt onverwachte winst bekend

Deutsche Bank, de grootste bank van Europa, heeft in het derde kwartaal een onverwachte winst van 278 miljoen euro geboekt. Verwacht werd dat de bank een megaverlies bekend zou maken.

De topman zegt dat cijfers aanduiden hoe stevig de bank ervoor staat. "De positieve ontwikkelingen werden overschaduwd door de aandacht rond de onderhandelingen met de Verenigde Staten over een boete," aldus John Cryan. Hij benadrukt dat de bank hard werkt aan een oplossing hiervoor.

Omvallen

De afgelopen maanden ontstond grote onrust op de financiële markten over de megaboete die Deutsche Bank in de VS boven het hoofd hangt. De Amerikaanse autoriteiten willen Deutsche Bank maximaal 14 miljard dollar boete opleggen voor het doorverkopen van rommelhypotheken. Dat bedrag staat ongeveer gelijk aan de totale beurswaarde van Deutsche Bank en zou de bank de kop kunnen kosten, is de vrees. Er zou al een rampenplan klaarliggen.

Het is niet het eerste schandaal waar Deutsche Bank bij betrokken is. Sinds 2008 heeft het concern al 8 miljard euro aan boetes betaald, onder meer vanwege manipulatie van de liborrente.

De zorgen zijn nog niet verdwenen. De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk kondigde gisteren aan extra waakzaam te zijn. De bank wil dat grote Britse kredietverschaffers bekendmaken hoeveel zij uit hebben staan bij de bank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl