Demonstranten in de hoofdstad Caracas
NOS NieuwsAangepast

Venezolanen massaal de straat op tegen president Maduro

In Venezuela zijn honderdduizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen president Maduro. Ze vinden dat hij zich steeds meer gedraagt als een dictator.

Grote groepen demonstranten bezetten in en rond de hoofdstad Caracas kruispunten en riepen om het vertrek van de president. Tijdens de protesten werd een politieagent doodgeschoten. Meer dan 120 mensen raakten gewond.

Al dagen is het onrustig in het land omdat de kiescommissie een referendum heeft tegengehouden waarin de kiezers zouden mogen beslissen over het politieke lot van Maduro. In de commissie zitten politieke aanhangers van hem.

Afzettingsprocedure

Gisteren nam het parlement een motie aan om een afzettingsprocedure te beginnen. De oppositie heeft sinds de verkiezingen van eind vorig jaar een ruime meerderheid in het parlement.

Meer en meer mensen keren de regering-Maduro de rug toe omdat het economisch steeds slechter met het land gaat. Er is bijna niets meer in de winkels te krijgen.

Bovendien zijn de overheidsinkomsten gekelderd door de sterk gedaalde olieprijs, waardoor het leven ook duurder is geworden. Venezuela is als olieproducent sterk afhankelijk van de olie-inkomsten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl