Juan Mata maakte de enige treffer

United stoot City uit League Cup

Manchester United heeft ten koste van stadgenoot Manchester City de kwartfinales bereikt van de League Cup. Op Old Trafford wees United de titelhouder met 1-0 terug dankzij een doelpunt van Juan Mata.

In de bijzonder matige eerste helft was er een kansje voor Marcus Rashford, die na een schitterende pass van Zlatan Ibrahimovic te lang draalde. En voor City was vooral Jesus Navas gevaarlijk met voorzetten vanaf rechts.

Jose Mourinho en Pep Guardiola

Bij zijn eerste voorzet, in de eerste minuut, kopte Kelechi Iheanacho over.

De tweede helft bood meer vertier en United kreeg de beste kansen. Zo schoot Paul Pogba via de hand van doelman Willy Caballero op de paal. Mata trof wel doel na een voorzet van Ibrahimovic, die zelf later verzuimde van dichtbij in te schieten.

West Ham verslaat Chelsea

West Ham United schaarde zich ook bij de laatste acht door stadgenoot Chelsea met 2-1 te kloppen. Trainer Slaven Bilic had zijn sterkste team het veld ingestuurd, terwijl het elftal van Antonio Conte op zeven plaatsen gewijzigd was ten opzichte van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Manchester United.

De thuisploeg wist al in de elfde minuut op voorsprong te komen via de Senegalees Cheikhou Kouyaté en vlak na rust maakte Edimilson Fernandes er 2-0. Pas in de 94ste minuut deed Gary Cahill wat terug voor Chelsea.

Southampton-Sunderland was het laatste duel dat in deze speelronde op de agenda stond. De voormalige ploeg van Ronald Koeman versloeg de bezoekers met 1-0 dankzij een doelpunt van Sofiane Boufal.