Audi-wagen in actie tijdens Le Mans 2016
NOS NieuwsAangepast

Audi zet in op elektrisch racen en stopt met Le Mans

Audi zet de diesels in de autoracerij aan de kant. Het merk wil zich meer richten op het racen met elektrische auto's. Vanaf volgend jaar rijden er geen Audi's meer in de 24 uur van Le Mans, een van de oudste en grootste autoraces ter wereld.

In 2014 won Audi voor het laatst de prestigieuze race. Dat was toen voor de vijfde keer op rij. Het merk heeft achttien jaar meegedaan aan de race in Frankrijk en won er dertien.

Elektrisch rijden

Audi-topman Rupert Stadler wil met het merk meer inzetten op de "race naar de toekomst in elektrische aandrijving". Moederbedrijf Volkswagen is met een grote overgang naar elektrisch rijden bezig. "Als onze consumentenauto's steeds meer elektrisch gaan rijden, dan moeten onze raceauto's, als Audi's technologisch speerpunt, dat zeker zijn", aldus de Audi topman voor een gehoor van 300 medewerkers van de motorsportafdeling van de automaker.

Dieseltechnologie

Dat de dieseltechnologie wordt verlaten in de race-auto's wil niet zeggen dat Audi ook stopt met de diesels voor consumentenauto's. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is er voorlopig geen alternatief omdat dit de meest efficiënte verbrandingsmotoren zijn als het gaat om CO2-uitstoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl