De vernielde ster van Donald Trump
NOS NieuwsAangepast

Donald Trumps tegel op Walk of Fame vernield

De politie in Los Angeles onderzoekt de vernieling van de tegel met de naam van Donald Trump in de Walk of Fame in Hollywood. Trump kreeg zijn vermelding in het beroemde trottoir in 2007 voor het programma The Apprentice.

De tegel van Trump is bewerkt met een pikhouweel en een voorhamer. Een man die zegt dat hij Jamie Otis heet, heeft de verantwoordelijkheid voor het vandalisme opgeëist.

Op de website van Deadline Hollywood staat een filmpje van de vernieling. Daarin is te zien dat een man, gekleed als bouwvakker, met pylonen en hekken de plaats van de tegel heeft afgezet, alsof hij daar werkzaamheden moet verrichten. De vernieling wordt gadegeslagen en gefilmd door omstanders.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De vernieler zei tegen de website dat hij alleen de ster uit de tegel had willen hakken om die bij opbod te verkopen. Het geld is bedoeld voor de elf vrouwen die Trump ervan beschuldigen dat hij ze seksueel heeft lastiggevallen. De Republikeinse presidentskandidaat heeft de beschuldigingen steeds ontkend.

De politie heeft niet bevestigd dat de vernieling is uitgevoerd door Jamie Otis of dat hij een verdachte is.

Het is niet de eerste keer dat vandalen het op de tegel van Trump hebben voorzien. Eerder dit jaar werden er hakenkruizen op geverfd.

Hotel

Donald Trump heeft nog niet gereageerd op de vernieling. Hij heeft zijn campagne onderbroken om de opening bij te wonen van zijn nieuwe hotel in Washington, in een voormalig postkantoor. Het Trump International Hotel Washington is een paar straten verwijderd van het Witte Huis.

Tegenstanders hebben de opening aangegrepen om te protesteren tegen de presidentskandidaat.

Demonstranten bij het Trump Hotel in Washington

Ga naar onze speciale site voor alle eerdere afleveringen van NOS The Series:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl