Svetlana Koeznetsova mept de bal terug naar Karolina Pliskova
NOS SportAangepast

Koeznetsova naar halve finales WTA Finals

Svetlana Koeznetsova heeft bij de WTA Finals in Singapore de halve eindstrijd bereikt door ook haar tweede partij te winnen. De Russin klopte de Tsjechische Karolina Plísková met 3-6, 6-2, 7-6 (6).

In de openingsset klopte de timing niet bij Koeznetsova, met veel afzwaaiers tot gevolg. In de tweede set kwam de Russin beter in haar spel. Ze liet de Tsjechische lopen en dat is niet het sterkste punt van de 1,85 meter lange Plísková.

Die gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Ze maakte in de derde set twee keer een break goed en serveerde op 6-5 voor de zege, maar het lukte haar niet de partij te winnen.

Koeznetsova liep in de tiebreak uit naar 6-3, zag Plísková nog een keer langszij komen, maar sloeg op haar vierde matchpoint alsnog toe.

Agnieszka Radwanska is blij met haar overwinning tegen Garbine Muguruza

Titelhoudster Radwanska verslaat Muguruza

Spannend was ook het gevecht tussen titelhoudster Agnieszka Radwanska en Garbine Muguruza. De Poolse won met 7-6 (1), 6-3 van de Spaanse, die geen kans meer maakt op de halve finales.

Muguruza maakte indruk met zorgvuldig opgebouwde punten, maar te vaak ging het mis aan het net. In de eerste set won ze bij een 2-4 achterstand drie games op rij, waarna ze serverend voor de set haar opslag verloor. En in de tiebreak was Radwanska een stuk koelbloediger.

Radwanska versaagde ook niet toen ze in de tweede set een break achter kwam. Ze liet Muguruza lopen en die ging bij de lange rally's geregeld in de fout als ze naar snelle oplossingen zocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl